Anthurium

De Anthurium herken je aan zijn glimmende groene blad, kleurige schutbladeren en nieuwsgierige kolf. Op die kolf zie je kleine bobbeltjes: de bloemen van de Anthurium. Maar misschien wist je dat al. De plant is er in het rood, roze, paars, oranje, geel, wit of groen. Spaar ze allemaal!

SYMBOLIEK

De Anthurium staat, eigenlijk niet heel verrassend, symbool voor exotische schoonheid. De naam van deze langbloeier is afgeleid van de Griekse woorden ‘anthos’ en ‘oura’ wat ‘bloei’ en ‘staart’ betekent. Een overduidelijke verwijzing naar de bloeiende kolf.

HERKOMST

De plant emigreerde in 1857 vanuit de regenwouden in Zuid-Amerika naar Europa. Hij reisde mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer, die niet kon wachten om de Anthurium te introduceren aan een nog groter publiek. Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans.

VERZORGING

  • Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  • Jouw Anthurium geniet van één tot twee keer per week een gietbeurt en een vochtige potkluit.
  • Echte verwennerij: besproei de plant met je plantenspuit.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.