Blauwvaren

De kamerplant Phlebodium Blue Star is misschien beter bekend als blauwvaren of zinkvaren. Zijn luchtzuiverende kwaliteiten leveren hem een sterrenstatus op. 

VORMEN EN KLEUREN

De blauwvaren heeft prachtig licht gekruld blad met een blauwgrijze gloed. Heel chique. Het blad valt niet uit, vertakt vingervormig als hij ouder wordt en blijft zijn mooie kleur behouden. Vijf sterren, wat ons betreft.

SYMBOLIEK

De naam geeft al veel weg. Want, een ster in je naam krijg je niet zomaar. De Phlebodium heeft zich bewezen als luchtverfrissende krachtpatser. Dat nog eens in combinatie met zijn koele voorkomen maakt de blauwvaren een aanwinst in ieder interieur.

HERKOMST

Blauwvaren is een varen uit de eikvarenfamilie. In het wild groeit hij in de toppen van nevelwouden tot aan moerassen in Florida. Flink vochtige en pittige omstandigheden waar hij keer op keer weet te overleven.

VERZORGING

  • Blauwvaren staat graag in het licht, maar geen direct zonlicht
  • Het is een specifieke drinker: de plant houdt van kalkarm water
  • Zoals ook in het wild vindt blauwvaren het fijn om lichtvochtig te blijven

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.