Bloeiende kamerplanten

Kleur en vrolijkheid in huis

Bloeiende planten in jouw huis

In deze donkere wintermaanden hebben we behoefte aan kleur en vrolijkheid. Met een bloeiende kamerplant haal je deze kleur en vrolijkheid meteen in huis. Er is keuze uit Chrysant, Gerbera, Orchidee en Saint Paulia. De bloeiende kamerplanten zijn in de actie vanaf 06-01-2021

mini orchidee
gerbera
potchrysant

Symboliek & Verzorging

De Chrysant is een plant met een rijke geschiedenis. In China werd de plant gekweekt als geneeskrachtig kruid. Van de bladeren werd thee gezet, aftreksels van de wortels zouden helpen tegen hoofdpijn en de jonge bloemblaadjes werden gegeten. De Chrysant van nu is niet geschikt voor consumptie, maar heeft nog steeds een goed imago. De plant wordt vaak cadeau gegeven omdat de bloemen symbool staan voor een lang leven. Zet de plant op een lichte plek en geef de plant twee tot drie keer per week water.

De Gerbera heeft de meest herkenbare bloem ter wereld. Elk kind tekent een bloem zoals deze: een stevige stengel, vrolijke gekleurde blaadjes en een lief hartje. De Gerbera staat dan ook symbool voor onschuld en het geluk van een eenvoudig leven. De Gerbera staat graag op een lichte plek en kan zelfs in de volle zon staan.

De Orchidee wordt ook wel Vlinderorchidee genoemd door zijn grote bloemen die op een vliegende vlinder lijken. Geef de plant een lichte plek, maar niet in de volle zon. Aan een klein beetje water per week heeft de plant genoeg.

De Saint Paulia, ook wel Kaaps Viooltje genoemd, komt uit Oost-Afrika. De plant heeft zacht blad door kleine haartjes. Als het schattige bloemetje is uitgebloeid kun je deze het beste afknippen. Zo kun je extra lang van de bloeiende plant genieten.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.