Cactus

De Cactus kan tegen een stootje! Een ideale plant voor de warme dagen of wanneer je op vakantie gaat. De plant heeft namelijk heel weinig water nodig.  

Verzorging

Met de Cactus haal je een vleugje woestijn naar je woonkamer. De plant is stoer en decoratief. De doorns van de Cactussen vormen een eigen ecosysteem. In de natuur beschermen ze tegen dieren, nachtelijke kou en felle zon. Daarnaast zorgen ze voor een beetje afkoeling, opname van dauw en de afvoer van neerslag. Daarnaast hebben Cactussen een groot wortelstelsel waarmee ze vocht opslaan in hun wortels, bladeren en stengels en zo grotendeels hun voeding reguleren. 

Herkomst
In het wild groeit de Cactus in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, zowel in koude hooggebergtes als in de tropische Cariben. Hoewel Cactussen
vaak worden geassocieerd met de woestijn, zijn er maar een paar die tegen extreme droogte kunnen. De meeste Cactussen groeien in gebieden met 5-50 centimeter neerslag per jaar. Er zijn wel 1800 verschillende soorten. 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.