Campanula

Campanula is een bekende tuinbloeier, die het ook binnen prima doet. Deze plant bloeit rijk en met karakteristieke bloemen. Afhankelijk van de soort biedt de plant witte, roze, lila of paarse klokjes met vijf kroonbladeren. De bloemen zitten aan hangende ranken, maar bloeien ook bovenop de plant. Het groen bestaat uit frisgroene sprieten of is juist zacht en kruidachtig. 


HERKOMST 

Campanula hoort bij de klokjesfamilie (Campanulaceae). De plant groeit in de gematigde klimaatstreken op het noordelijk halfrond. Vooral rond de Middellandse Zee en Kaukasus komen in berggebieden veel soorten voor, waarvan er zo’n 300 bekend zijn. Als woonplant is Campanula bestand tegen een binnenklimaat, in de lente en zomer kan hij ook naar buiten. 

TRIVIA

In Noord-Italië vormt de Campanula vaak een natuurlijk hangend tapijt over rotsformaties. Het doet een beetje denken aan het haar van sprookjesfiguur Rapunzel, dat in het verhaal van de gebroeders Grimm zo aanlokkelijk uit haar torenraam hing. Het wilde rapunzelklokje is een campanulasoort. De plant staat voor aantrekkingskracht en volwassen worden.  

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.