Cyclaam

Maak het thuis gezellig met deze vrolijke bloeier! De Cyclaam is een sterke plant met waanzinnige bloemen. Deze blikvanger past eigenlijk in elk interieur. Kies je favoriete kleur, combineer de plant met jouw favoriete pot, en geniet! 

Vrolijke bloeier

De Cyclaam staat bekend om zijn gekleurde bloemen die als vlaggetjes tussen de bladeren omhoog groeien. Sommige mensen vergelijken de bloemen zelfs met een zomers rokje. De bloemen kunnen allerlei kleuren hebben, zoals rood, roze en wit. De groene bladeren groeien in een rozet, zijn hartvormig en hebben vaak een prachtige bladtekening. 

Herkomst

In het wild komt de Cyclaam voor in de bossen en op steenachtige berghellingen rond de Middellandse Zee van Spanje tot Iran. In de 16e eeuw werd de plant onder andere in botanische tuinen gekweekt. In de 19e eeuw werd de Cyclaam in de tijd van de Romantiek weer erg populair. Sinds dien is de plant nooit meer verdwenen. 

Verzorging 

Cyclaam staat graag koel en licht en houdt niet van volle zon of een verwarming in de buurt. Geef de plant veel water, zodat de aarde lichtvochtig blijft. Je kunt ervoor kiezen om de plant zelf te laten drinken door hem op een schotel met water te zetten. De plant drinkt op deze manier precies wat hij nodig heeft. Wanneer de plant dorst heeft geeft hij dit ook aan door een beetje te gaan hangen. Geef hem in dit geval snel water en hij zal weer opbloeien! De plant geeft nieuwe knoppen wanneer je uitgebloeide bloemen wegknipt. Op deze manier kun je dus extra lang genieten van de vrolijke bloemen.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.