Dendrobium

De enige orchidee die bloeit als een miniboom

Eigenwijze groene blaadjes die dwars groeien met daartussen bloemen en nog eens bloemen. Dendrobium is een orchidee die echt in alles afwijkt van de rest van de familie. 

Statig met een bloemenkroon die de hoogte ingaat, het is weer eens iets anders. Dendrobium onderscheidt zich van andere orchideeënsoorten door het trosje bloemen dat zich vormt bij de oksel bij elk blad. De bloemen geven een heerlijke geur. Met de bijzondere bloeiwijze aan de stam heeft Dendrobium een heel ander uiterlijk dan de meeste orchideeën. De plant bloeit minimaal 8 weken met forse bloemen van vijf tot acht cm breed.

 

  • Standplaats: bij voorkeur licht, maar geen direct zonlicht.

  • Laat de kluit eens in de 10-14 dagen een half uurtje onder water met een kleine dosis orchideeënvoeding laten staan, daarna goed laten uitlekken.

  • Als de lucht binnen heel droog is, bijvoorbeeld door centrale verwarming, kunnen de knoppen van orchideeën het beste dagelijks even worden verneveld. Dat voorkomt dat ze uitdrogen en niet meer opengaan.

  • De orchidee blijft het mooist blijven onder ‘liefdevolle verwaarlozing’. Uitgebloeide bloemen even wegplukken, woonplant verder met rust laten.

  • Dendrobium staat erom bekend nogmaals te bloeien bij wie een paar maanden geduld kan opbrengen.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.