Echeveria

Stevige blaadjes in grijsgroen en soms een vleugje roze, geschikt voor tiny houses en niet ingewikkeld qua verzorging: de Echeveria is een plant om van te houden.

KLEUREN EN VORMEN

De Echeveria is een succulent, oftewel vetplant <link naar plantenwijzer Vetplanten>. Een ideale huisgenoot voor liefhebbers van vergrijsde groentinten. Er zijn ook soorten met roodachtige of lila blaadjes, met een glad, harig of donzig oppervlakte. Wat deze Echeveria’s allemaal gemeen hebben is dat de blaadjes sappig en vlezig zijn en in rozetvorm groeien. En soms verrast je plant je met lange bloeistengels waar gele, oranje, rode of roze bloemetjes aan groeien.

SYMBOLIEK

Officieel hangt er aan de Echeveria geen symbolische betekenis. Maar gezien zijn taaie karakter staat de plant wat ons betreft voor doorzettingsvermogen en kracht. Een mooi gebaar voor iemand die sterk is of door een moeilijke periode gaat.

HERKOMST

De overgrootouders van jouw Echeveria komen uit de Mexicaanse woestijn. Daar ontdekte plantenkenner Antansio Echeveria in de 19de eeuw de succulent. De plant overleefde hitte en droogte door water op te slaan in zijn blaadjes, stengels en wortels. Ook bij jou thuis kan de Echeveria dus tegen een stootje.

VERZORGING ECHEVERIA

  • Zet de plant in de halfschaduw of in de zon.
  • De Echeveria hoeft maar een klein beetje water, zeker in de winter. De aarde mag tussen gietbeurten wel een beetje uitdrogen.
  • Om de veertien dagen lust de plant wat plantenvoeding.
  • Verpot de plant om de drie jaar in de lente en zorg dat het water goed kan weglopen.
  • In de zomer staat je Echeveria graag buiten.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.