Gezond Groen

Niemand minder dan NASA heeft in haar Clean Air studie wetenschappelijk bewezen dat sommige kamerplanten luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verbeteren door bepaalde giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Dat doen planten maar mooi voor ons. Alle planten zijn luchtzuiverend, maar heb je al eens aan deze gedacht?

Areca/Goudpalm
Areca vermindert schadelijke stoffen en verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de kamer. Wordt vaak gezien als beste luchtzuiverende plant. Deze doet haar andere naam ‘Goudpalm’ eer aan!

Dracaena

Drakenbloedboom, alleen al vanwege de naam wil je die plant. Dracaena is afgeleid van het Griekse ‘drákaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Het verwijst naar de helderrode hars van de dracovariëteit, waar namen als drakenplant of drakenbloedboom vanaf zijn geleid. Makkelijk te onderhouden. Je zou kunnen zeggen: “dracaena voor dummies”.

Ficus Benjamina Exotica

Attract abundance in je huis! Ficus Benjamina wordt ook wel waringin of treurvijg genoemd. Door de vijgen die er in het wild aan groeien, wordt de Ficus in het Midden-Oosten beschouwd als de boom van vrede en overvloed. Rijk aan bladeren, verkrijgbaar van ministruik tot binnenboom en ook nog eens makkelijk in de omgang. 

Bron: mooiwatplantendoen.nl

 

 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.