Graslelie

De makkelijkste luchtverfrisser ooit!

Deze clean green plant machine zorgt dat jouw longen lekker schoon en fris blijven. En daar vraagt hij heel weinig voor terug. De graslelie (Chlorophytum comosum) is een van de makkelijkst in leven te houden planten. Dus al heb je paarse, blauwe of gele vingers, je kunt het aan. Het liefst wil hij zo’n twee keer per week een slokje water. Maar vergeet je hem een poosje, dan ziet hij dat door zijn groene vingers en zuivert zonder morren door. Vandaar dat hij ook op veel kantoren te vinden is.
Volgens de NASA haalt de graslelie met gemak 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Daarna begint hij aan chemische stoffen die in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt zitten. Een frisse neus halen doe je dus voortaan boven je bloempot.

VERZORGING

  • Ideaal is zo’n 2 keer per week water geven.
  • Zet hem in het zonnetje of in de schaduw. Alles is prima.
  • Een keer per week sproeien vindt hij heerlijk

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.