Groen in de badkamer? Doen!

Mooie najaarsdagen nodigen uit tot een wandeling tussen ritselende blaadjes, maar bij regen en wind zit je liever binnen. Ontspanning is daarbij het toverwoord. Lekker cocoonen op de bank met een boek of serie. Of ook heel luxe: een heerlijk moment voor jezelf in de groene oase van het huis, de badkamer.

De magie van de natuur naast je bad

Groene planten bevorderen je welbevinden, dus gebruik ze ook om je badkamer te veranderen in een groene wellness-oase. Maar hoe dan? De belangrijkste voorwaarde voor gelukkige badkamerplanten is daglicht. Bovendien staan jouw groene badgenoten bij al het verwarmen, baden, douchen en ventileren bloot aan behoorlijke temperatuurschommelingen. Om te voorkomen dat door al te veel getob de ontspanning verdwijnt, kun je het beste kiezen voor ongecompliceerde botanische exemplaren zonder watervrees. Een paar tips.

Ideale badkamerkandidaten

Dikbladige tropische planten zoals anthuriums en succulenten zijn heel geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien zijn ze heel vergeeflijk als je ze een keer vergeet water te geven, want ze slaan het water in hun bladeren op. Ook de aloë en de graslelie voelen zich in hun sas in de badkamer. Wissel ze af met kleine cactussen, op veilige hoogten. Maar niet alleen jij knapt op van groen in de badkamer, ook de planten leven op van een badkamerplek. Bromelia bijvoorbeeld haalt veel van zijn voeding uit de lucht in de vorm van vocht. Baddampen vindt hij dus ook fijn. Bovendien geeft de tropische schoonheid een fijn kleuraccent aan je badkamer. 

 

21322
Inspiratie badkamer 1
18195

Baden in de natuur

Voor een exotische explosie van kleuren moet je bij orchideën zijn. Bevrijd ze uit hun potten en plaats ze gewikkeld in mos of zelfs hangend aan het plafond, zodat ze de nodige vochtigheid direct uit de lucht kunnen opnemen. Het complete tropengevoel? Dan zijn middelgrote kamerbomen zoals olifantspoot, geldboom, lepelplant, varen en vooral de monstera iets voor jou! Alles rond het ligbad en de douche onttrekken ze perfect aan het oog, waardoor het voelt alsof je in een meertje ligt ergens verscholen in het oerwoud. 

Puur esthetisch

Ja, het oog wilt ook wat. Luchtplantjes doen het hartstikke goed in de badkamer. Tijdens jouw douche drinken ze stiekem van rond dwarrelende druppels. Ze komen in verschillende vormen en maten. Zet ze neer in een speciaal luchtplantpotje of laat ze weelderig hangen aan de douchekop. Vooral de mysterieuze grijze Tillandsia weet van het grootste ochtendhumeur een glimlach te maken. 

Webp.net-compress-image(2)

Groen rondom en in het bad

Het bad om loom in te weken met geurkaarsjes om je heen is een beetje uit. Het nieuwe baden is vooral gericht op energie, met opwekkende badoliën als kruidnagel, palmarosa, rozemarijn, pepermunt en citrus. De zuiver groen plant gerbera staat in de aromatherapie bekend als een middel om openhartigheid te stimuleren. Nou, kunnen we dat niet allemaal een beetje gebruiken?

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.