Haal tropische sferen in huis met de bananenplant!

De bananenplant kom je tegen in warme streken, bijvoorbeeld tijdens verre reizen in Tenerife en Thailand. Met een bananenplant in huis waan je jezelf direct in tropische sferen.

Herkomst

De bananenplant komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Op plantages werden bananenplanten – met dank aan hun grote bladeren – allereerst alleen gebruikt om cacao-, koffie- en peperplanten te beschermen tegen de felle zon. Daarna pas werd de plant populair om het fruit die de plant geeft. 

De bananenplant wordt ook vaak bananenboom genoemd, omdat de plant een schijnstam heeft. Vanuit het hart van de plant kunnen er steeds nieuwe bladeren groeien. Dit blad zal eerst opgerold zijn, maar daarna ontvouwt het blad zich. De plant kan daardoor flink groeien. Wordt de bananenplant te groot? Knip dan de onderste bladeren van de plant weg. Op deze manier krijgt de plant weer frisse zijscheuten. 

Verzorgingstips

De bananenplant staat graag op een warme en lichte plek in huis. Door de grote bladeren verdampt de bananenplant veel water. Hierdoor is de plant vaak dorstig. Zorg er wel voor dat de plant niet met zijn wortels in het water blijft staan, dit kan namelijk wortelrot veroorzaken.  

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

 

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.