Hangende tuintjes

Heb je niet veel ruimte op je balkon of terras? Tuinier dan de hoogte in en maak hangende tuintjes. Zo heb je toch een groen paradijs en genoeg ruimte om in de zon te zitten. Hoe langer de zomer duurt des te mooier worden ze, de hangende tuintjes. Zolang je ze maar voldoende water geeft en de uitgebloeide bloemen eruit haalt, blijven ze groeien en bloeien.

MIX EN MATCH!

Heerlijk om je achter het zwevende groen te verschuilen. Begin met je hangende tuintjes als de kans op nachtvorst weg is, na ijsheiligen op 16 mei. Je maakt ze door verschillende kleine plantjes zoals, Pelargonium (geranium) VerbenaPetunia en Calibrachoa (mini Petunia) en Fuchsia te mixen of ze in individuele potjes te hangen. Zo maak je tuintjes met een natuurlijke uitstraling.

POTTEN EN MANDJES

Voor de hangende tuintjes kun je het beste een pot gebruiken met een goede afwatering en waarin je een laag klei korrels of scherven legt. Hang ze wel stevig op, want door het seizoen heen kan het tuintje heel zwaar worden. Met mooi, grof touw knoop je een plantenhanger waar je je potten in laat zweven óf maak ‘hangpotten’ door stevig touw aan manden te knopen.

VERZORGING

  • Hang je tuintje in de zon, dat vinden de plantjes fijn.
  • Zorg voor rijke grond en geef gedurende het seizoen een keer voeding bij.
  • Geef ze vooral tijdens warme dagen veel water, en zorg voor een goede afwatering.
  • Ga je met vakantie denk dan eens aan een watergeefsysteem of druppelsysteem
  • Maak ’s avonds een rondje langs de hangende tuintjes en knip de uitgebloeide bloemen weg, dat stimuleert nieuwe knopvorming en bloei.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.