Hoe verzorg ik een orchidee?

Zoek je online naar verzorgingstips voor orchideeën, dan word je overspoeld met tegenstrijdige adviezen. Verwarrend en vervelend, want hierdoor heeft de orchidee het imago gekregen dat ze lastig te verzorgen is. Niets is minder waar! Met de juiste verzorgingstips houd jij jouw tropische beauty gezond en gelukkig. En wie weet nu beter hoe je een orchidee moet verzorgen dan een orchideeënkweker? Volg hun driestappenplan en jouw orchidee zal stralen.

 

 

Hoe verzorg ik een orchidee - Kwekers Trots

Water geven

Geef ik te veel water? Of misschien juist te weinig? Een orchidee water geven maakt veel mensen zenuwachtig. Gelukkig zijn er drie methodes die er gegarandeerd voor zorgen dat jouw orchidee de juiste hoeveelheid water krijgt. Bekijk hieronder welke.

Opnieuw laten bloeien

Als je voorgaande stappen hebt gevolgd, is het je vast gelukt om je orchidee lang in bloei te houden. Is de bloeiperiode nu voorbij? Niet getreurd! De meeste orchideeënsoorten kun je opnieuw laten bloeien. Hiervoor moet je wel een beetje geduld hebben en de volgende belangrijke stappen volgen:

Tot slot

Koop je een orchidee, check dan altijd eerst of je een gezonde plant in huis haalt. Hoe? Door te controleren op groene wortels, egale bladeren en vooral dichte knoppen. Donkerbruine wortels, misvormde bladeren en veel open knoppen zijn een slecht teken.


Bron: Mooiwatplantendoen.nl
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.