Hortensiakrans

Leuk zelfmaakidee voor binnen of buiten

EEN KRANS VAN HORTENSIA’S

Deze krans van hortensia’s is niet alleen mooi op de voordeur, ook binnen heeft ‘ie het prima naar zijn zin. Op de schouw, tegen een wat kalige wand of op tafel tijdens een bijzonder dinertje bijvoorbeeld. Je maakt deze bloemige blikvanger bovendien helemaal zelf, dus het levert je ook nog voorpret op.

BENODIGDHEDEN EN STAPPENPLAN

Dit heb je nodig om je hortensiakrans te maken:

  • Een paar hortensia’s in je favoriete kleuren
  • Een bus haarlak
  • Een ring van piepschuim
  • Spelden
  • Een lint van jute of canvas
  • Een tuinschaar

Knip een paar takken van je hortensia en laat deze een paar dagen aan de waslijn drogen. Zijn ze gedroogd? Knip de stelen kort, maar houdt ruimte over om je spelden in te steken. Maak eerst een lus of strik met het het lint aan de ring van piepschuim zodat je hem straks op kunt hangen. Steek de bollen dicht tegen elkaar op de ring en wissel af met kleuren. Als de ring helemaal dicht gestoken is, spray de bloemen met haarlak. Dat fungeert als een soort lijm en houdt de kleuren langer mooi. 

We wensen je veel DYI-plezier!

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.