Hyacint

Krullerige bloemetjes in sprankelende kleuren.

Hyacint op pot biedt eindeloze mogelijkheden om snel kleur in huis te brengen. De plant is door de kweker al helemaal klaargemaakt om bij jou in  huis of op het terras te stralen. 

Hyacint kan zowel op een zonnige plek als in de schaduw staan.
Hoe koeler de plant staat, hoe langer hij zal bloeien.
Hyacint heeft in de tuin weinig verzorging nodig. De kluit vochtig houden volstaat, alle voeding zit in de bol.
Zorg voor goede afwatering in potten, kuipen, bakken en manden, zodat de bol niet kan gaan rotten

ORIËNTAALSE WORTELS 

Hyacint is een bolgewas uit de aspergefamilie en komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, van midden-Turkije tot Libanon. De plant is al heel lang bekend en wordt genoemd in geschriften van 4000 jaar geleden. Hyacint kwam door middel van handel in de 16de eeuw in Europa terecht. Er zijn inmiddels meer dan 2000 soorten van. Het grootste verschil met de wilde hyacint is dat de kweekversie tot wel 60+ meer bloemetjes per stengel heeft. Hyacint is bestand tegen kou, dus het kan geen kwaad als er nachtvorst overheen gaat. 

HYACINT TRIVIA 

  • Een enkel hyacintbloemetje heet een nagel.

  • Hyacintus is de Latijnse afleiding van de Griekse naam Hyakinthos. Volgens een Griekse mythe was zonnegod Apollo verliefd op prins Hyakinthos. Tijdens het discuswerpen werd Hyakinthos per ongeluk dodelijk getroffen door Apollo, uit zijn bloed groeide hyacint.

  • In de Victoriaanse bloementaal staat hyacint voor sport of spel. Blauwe hyacint heeft een eigen betekenis: oprechtheid.

  • Origineel is hyacint te verwerken in een hangmandarrangement. Eerst groeit hij rechtop, maar als hij topzwaar wordt van de bloemen, buigt hij zich sierlijk over de rand heen.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.