Kerstboom

Een kerstboom is een spar of naaldboom die elk jaar rond kerstmis door de mensen in huis gehaald en versierd wordt met mooie kerstballen en lampjes. Tegenwoordig is de kerstboom gevormd tot een wereldwijde traditie.

Dwergspar (Picea glauca ‘’Conica’)

Is een mooie, compacte piramidevormige boom voor in huis en tuin. De naalden zijn groen, staan dicht op elkaar en hij groeit langzaam.
Het is de ideale minikerstboom om als kant-en-klaar gedecoreerde boom in te zetten. Deze kleine donkergroene kerstboom is al gedeeltelijk voor je versierd en wordt geleverd in zowel een rietenmand als jutezak. De magie van kerst is pas compleet met een mooie kerstboom.

Tips

• Werk altijd van boven naar beneden.
• Gebruik het liefst twee verschillende kleuren. Goud en zilver passen bijna bij elk interieur.
• Gebruik je twee kleuren, kies dan voor verschillende tinten van dezelfde kleur.
• Inspiratie nodig? Bekijk de Instagram van Kwekerstrots: https://www.instagram.com/kwekerstrots/

Geschiedenis van de kerstboom

Dit bekende symbool van het kerstfeest wordt in veel huizen opgezet. De kerstboom staat symbool voor vernieuwing en vruchtbaarheid. Volgens de katholieke kerk staat de kerstboom symbool voor de heilige drie-eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Feest. Een kerstboom wordt versierd met kerstballen, lampjes, strikken en beeldjes. De top wordt versierd met een piek.

Germaanse tradities

De Romeinen decoreerde hun huizen met groen en verlichting en gaven zij elkaar cadeautjes. Aan het einde van het Middeleeuwen plaatsten de Germanen en de Scandinaviërs Naaldbomen in of voor hun huizen om hun hoop op de lente aan andere te tonen.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.