Kerstster

De meeste planten die je kent staan bekend om hun groene blad of juist om hun kleurige bloemen. De kerstster, of Poinsettia, doet het even anders: die tovert in de winter spectaculair gekleurde bladeren tevoorschijn. Weg winterdip.

 

  • Zorg dat de plant warm ingepakt de oversteek maakt van de winkel naar jouw huis. Wikkel de kerstster in papier of stop ‘m onder je jas.
  • Zet de kerstster in het licht, maar niet in de felle zon.
  • Vermijd tocht of een hele warme plek bij de kachel.
  • Een bloeiende kerstster houdt van vochtige grond.
  • Elke twee tot drie weken plantenvoeding houdt je plant in optima forma.
  • Was je handen als er plantensap uit een stengel op is gekomen: het sap kan je huid irriteren

 

SYMBOLIEK

De kerstster is een plant vol beste wensen. De naam Poinsettia dankt hij aan de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Joel Poinsett. In het begin van de 19-de eeuw stuurde hij de plant jaarlijks als geschenk naar zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd daardoor al snel een symbool voor liefde en gelukwensen. In de Verenigde Staten is de sterfdag van Joel, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Op die dag geef je elkaar een kerstster cadeau.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.