Kerststerren

Maak je kerst compleet met de Poinsettia of kerstster.

Symboliek

De Poinsettia is een plant vol “beste wensen”. In de 19e eeuw werd deze plant door de Amerikaan Joel Poinsett ontdekt in Mexico. Hij stuurde de plant jaarlijks als geschenk naar zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd al snel Poinsettia genoemd en werd een symbool voor liefde en gelukwensen. Bovendien startte hij hiermee een nieuwe traditie, waarbij uiteindelijk zijn sterfdag, 12 december, in Amerika werd uitgeroepen tot Poinsettia Day. Op die dag geven familie, vrienden, buren en collega’s elkaar traditioneel een Poinsettia cadeau.

Poinsettia cadeau

Ook in Nederland is december een periode waarin we elkaar veel liefde en geluk toewensen. Dus ben je nog op zoek naar een bijzonder cadeau? Maak iemand blij met een Poinsettia!

Kerststerren in jouw huis

Bekijk de foto’s hierboven en doe leuke ideeën op voor de Poinsettia bij jou thuis. Zet een aantal mini kerststerren bij elkaar in een schaal, zet ze in zakjes of hang ze op in een kerstboom. 

Verzorging

De Poinsettia komt het beste tot uiting als hij op een lichte plek staat, zonder felle zon. Regelmatig water vindt hij fijn, zolang het maar lauwwarm is. Dan is het voor hem gemakkelijker zijn warmte aan jou over te brengen.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.