Krulvaren

Als een yogaoefening in slow motion ontrolt het blad van de krulvaren zich tot een lange groene veer die al even kalm je huis net even beter maakt. 

KLEUREN EN VORMEN 

Krulvaren (officieel Nephrolepis) is een volle, bossige plant met enkele of meervoudige geveerde bladeren. Die groeien eigenwijs alle kanten op, zodat deze groene powerplant graag een beetje ruim staat of hangt om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Nieuwe scheuten en luchtwortels geven hem een heel natuurlijke junglelook. Goed verzorgd kan krulvaren jaren mee en al die tijd doet hij ook wat voor jou: het is een plant met luchtzuiverende eigenschappen, die helpt de lucht in huis te reinigen. Omdat krulvaren van een vochtige omgeving houdt, is het een ideale plant voor in de badkamer, ook omdat je hem daar makkelijk even onder de douche zet.  

VERZORGING

  • Krulvaren staat graag op een plek waar het boven de 12°C, tussen halfschaduw en licht.

  • De plant kan niet goed tegen direct zonlicht of de droge lucht boven een verwarming.

  • Potkluit niet laten uitdrogen, liefst water geven op de aarde om het plantenhart te sparen.

  • Regenwater heeft de voorkeur, varens kun slecht tegen kalk en zout.

  • Geef de plant in het groeiseizoen om de 3-4 weken plantenvoeding.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.