Moseieren op de Paastafel

Charles Eames zei het al: “The details are not the details. They make the design.” Zo ook aan je Paastafel. De tafel vult zich met lekkernijen,  etagières met prachtige bloemen en planten en een huisgemaakte Paascocktail. Maar ruimte maken voor nog een prachtig detail maakt nét dat verschil tussen een gewone tafel en een feestje. Hoe? Creëer beeldige moseieren met een enkele bloem of plant. Een sprookje naast je waterglas. 

JE HEBT NODIG:

  • Hardgekookte eieren (of piepschuim in eivorm)
  • Mos (te koop bij het tuincentrum) 
  • Mooie bloemen en planten, wij gebruikten kievitsbloem en varen
  • Lijmpistool
  • Gouddraad
  • Schaar

AAN DE SLAG

Scheur een aantal kleine stukjes mos af. Breng de warme lijm aan op het ei en plaats erna stukje mos tot het ei helemaal bedekt is. Zorg er wel voor dat het mos niet te vochtig is anders plakt deze niet. Kleine gaten vul je gemakkelijk op met wat extra lijm en mos. Als het mos iets te wild is, knip je het een beetje bij met een schaar.

Kies de mooiste bloem of plantbladeren en bind deze vast met gouddraad. Met gouddraad maak je ook een klein eierdopje voor je sprookjesachtige mosei, het zit hem namelijk in de details!

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.