Green 05

Plantjes die op het moment supreme nog niet bloeien. Ja, dat is wel een potentieel risico.

Pieter Wesstein, salesmanager Green 05
“Ik heb wel eens meegemaakt dat ik in een winkel stond waar wij planten aan leveren, en dat een echtpaar op leeftijd dolblij op de kar met Arecapalmen afliep. ”Hier staan ze nog!” Bleek dat ze al drie winkels hadden gehad, waar ze allemaal uitverkocht waren. Toen heb ik een praatje met ze gemaakt en gezegd dat wij die planten kweken en leveren.”

Pieter Wesstein is salesmanager bij Green 05, een kwekerij die het hele jaar door een gevarieerd assortiment van planten levert. “Van geranium en gerbera tot ficus en kerstster. In principe kunnen wij alles leveren waar de klant om vraagt, mits de aantallen groot genoeg zijn. Want grote aantallen planten, van een goede kwaliteit en voor een goede prijs; daar ligt onze kracht.”

En dus passeren we in de kwekerij in Bergschenhoek, één van de locaties van Green 05, kas na kas met perkplanten en kamerplanten. In totaal heeft Green 05 ruim 20 hectare. Het bedrijf werkt acht tot tien maanden vooruit om tijdig aan de vraag te kunnen voldoen. Dit doen wij met een team van gedreven mensen, die een passie hebben voor hun werk en waar zij voor staan.

Het perkplantenseizoen komt eraan, en de kassen staan vol met plantjes die binnenkort uitgeleverd gaan worden. “Wij zijn altijd blij als het perkgoed er aankomt, maar ook altijd behoorlijk opgelucht wanneer alles weer achter de rug is.’’ Het gaat om grote orders en alles luistert zó nauw dat het ook risico’s met zich mee brengt.

Risico

“Stel dat het weer in deze periode tegenzit en er te laat bloemen in de perkplanten komen. Dat is een enorm risico. Onze klanten plannen hun acties maanden van tevoren in. Dan kan je niet zeggen ‘Schuif die aanbieding met geraniums maar drie weken naar achteren, dan bloeien ze wel.’ Dit jaar is het al een paar dagen flink warm geweest en de perkplanten zien er gelukkig goed uit.”

“Het mooie aan dit vak is dat iedere dag anders is. Het zorgt ervoor dat we onszelf steeds willen blijven verbeteren. Binnenkort krijgen we een internationaal erkende certificering die aangeeft dat we aan hoge eisen voldoen voor wat betreft duurzaamheid en kwaliteit. Sinds vijf jaar zetten we bijvoorbeeld bij het overgrote gedeelte van ons assortiment biologische bestrijdingsmiddelen in. Daarmee lopen we echt voorop.”

Grote aantallen, van een goede kwaliteit, voor een goede prijs. Daar ligt onze kracht.

Pieter Wesstein, salesmanager Green 05

Beestjes

Hoewel milieuvriendelijk en innovatief, blijkt biologisch telen in de praktijk soms een lastig balanceerspel. “De klant wil een product dat vrij is van parasieten, schimmels en nare beestjes. Het lastige is alleen dat we dat niet 100% kunnen garanderen. Biologisch bestrijden gaat uit van het principe dat je natuurlijke vijanden inzet tegen beestjes die het op je planten voorzien hebben. Wij kopen onze ‘goede beestjes’ in bij een speciaal bedrijf en brengen deze periodiek in onze kassen. Ze eten de ‘slechte beestjes’ op, of leggen hun eitjes in de eitjes van de slechterikken. Zo hoeven we niet te chemisch te bestrijden. Want zeg nou zelf, wij geloven dat dit de toekomst is!’’

“Op het einde van de week rijden we wel eens 10-15 winkels af om te zien hoe onze planten erbij staan. Als je dan ziet dat de meeste planten al verkocht zijn of klanten blij met hun gekochte planten de winkel uit komen, dan zijn wij echt trots op wat wij hier doen!”

0
maanden

werkt Green 05 vooruit om op tijd het juiste assortiment in de winkels te hebben liggen

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.