Paprika uit eigen tuin

Paprika’s kweken in je eigen tuin of op je balkon heeft zo zijn voordelen: het is leuk om te doen en de paprika’s te zien groeien. Bovendien heb je zo altijd wat voorraad in de buurt.

Paprika, ook bekend als Capsicum annuum, kun je planten in bakken, potten of in volle grond. De paprikaplanten zullen in de loop van de zomer volop produceren, de paprika maakt zijn opwachting dan in het rood, oranje, geel en groen. Het zijn klimplanten, maar er zijn ook dwergplanten te koop die ideaal zijn voor in potten en bakken. 

HERKOMST

De paprika en peper zijn nauw met elkaar verbonden en luisteren allebei naar de naam Capsicum annuum. Paprika komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar Columbus per ongeluk paprika’s en pepers door elkaar haalde. Rond 1500 werd de vrucht door de Spanjaarden naar Europa gebracht. De naam paprika komt uit Hongarije, waar de groente een belangrijke rol speelt in de keuken.

TRIVIA 

  • Groente of fruit, er is altijd verwarring over. De paprika is vanuit culinair en tuinbouwkundig oogpunt gezien een groentesoort. 

  • Paprika bevat twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen en is ook rijk aan vitamine E, B1 en B2. Supergezond dus om uit je eigen tuin te eten.

  • De paprikaplant kun je ook prima in de vensterbank zetten, in een klein kasje of serre waar hij een flink formaat kan aannemen.

 Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.