Phalaenopsis; Leg de rode loper maar uit!

Ze is rank, heeft glimmende bladeren en lange stengels waaraan bloemen als spannende creaties tevoorschijn komen. Maak kennis met Phalaenopsis, oftewel vlinderorchidee, het mooiste meisje van jouw plantencollectie.

Kleuren en vormen

e bijnaam van Phalaenopsis, vlinderorchidee, heeft de plant te danken aan de vorm van de bloemen. Die hebben wel wat weg van fladderende, elegante vlinders. Een aanrader voor pastel-fans, want de Phalaenopsis is er in het paars, roze, zalmroze, wit en geel. Ook knalblauw is mogelijk, maar daar is verf aan te pas gekomen. Naast effen kleuren draait deze orchidee haar hand niet om voor een patroontje met spikkels of streepjes. De plant is daarnaast te herkennen aan vlezige wortels, dikke en glimmende bladeren en hoge bloemstengels..

Symboliek

De Phalaenopsis is niet alleen mooi van buiten, ook haar symboliek is onweerstaanbaar. Wat dacht je van elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid? Symboliek waar je niet alleen jezelf, maar ook een ander blij mee maakt.

 

Herkomst

De Phalaenopsis groeit in het wild op bomen en rotsen in het tropische regenwoud in Azië en Australië. We noemen deze orchidee daarom een epifyt: een plant die op andere planten leeft zonder daar voedsel aan te onttrekken. In de achttiende eeuw namen ontdekkingsreizigers deze grande dame mee naar Europa waar ze snel en succesvol carrière maakte als woonplant.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.