Rozemarijn

Rozemarijn ken je als keukenkruid, maar het is ook een fraaie heester, die prachtig tot zijn recht komt in borders en bakken. 

Rozemarijn (officieel Rosmarinus officinalis) is een redelijk winterharde, altijd groene heester met mooie groene blaadjes die een beetje op naaldjes lijken. Gedroogd zijn dat de kruiden, aan de plant groeien van maart tot mei blauwe bloemen, al zijn er ook soorten die roze bloeien. 

Onderhouden

Rozemarijn staat graag ergens beschut tussen halfschaduw en volle zon.
Zorg voor een laag scherven of korrels onderin de pot, rozemarijn kan niet tegen een natte kluit.
Een voedingskegel in de aarde verzekert een goede doorgroei en -bloei.
Na de bloei in augustus terugsnoeien.
Rozemarijn is niet winterhard, dus als kuipplant binnen laten overwinteren en in de volle grond afdekken. 

 

Tot slot

Wil je rozemarijn als keukenkruid gebruiken, snij dan met een scherpe snoeischaar een top van zo’n 6 cm af en pluk de blaadjes eraf. De smaak is vrij sterk en gaat goed samen met rood vlees.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.