Sedum

Hij kan goed tegen de droogte, geeft kleur aan je tuin en fungeert als idool voor vlinders, hommels en bijen. 

Sedum is een van de gemakkelijkste planten voor in de tuin. Je komt ‘m soms tegen onder een van zijn Nederlandse aliassen: hemelsleutel, muurpeper of vetkruid. Die laatste naam verwijst naar zijn vettige blaadjes, wat zorgt voor succulente eigenschappen. Oftewel: de plant weet droge periodes met gemak te overleven. Sedum komt voor in verschillende kleuren geel, wit, rood en roze. Het zijn vooral bodembedekkende soorten die in de zomer bloeien, sommige hoger groeiende soorten zijn ook geschikt zijn om als snijbloem te gebruiken. De bloemen zijn zeer geliefd bij vlinders, hommels en bijen, waardoor de planten bijdragen aan de nectarvoorziening.

Door zijn succulente eigenschappen kan de plant goed tegen droogte. Een plekje in de volle zon vindt de Sedum heerlijk. Pas op dat de grond goed doorlatend is want van natte voeten is de Sedum geen fan.
De bodembedekkende soorten zijn merendeels wintergroen.
Sommige opgaande Sedum-soorten sterven in de winter bovengronds af en groeien in het voorjaar weer uit met nieuwe bloemstengels. Laat de oude stengels in de winter op de plant staan, het geeft ze enige bescherming tegen extreme vorst.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.