Spaanse Margriet, de ultieme zonaanbidder

Onder de zonaanbidders maakt de Spaanse margriet het wel heel bont. Hij is zo dol op de zon dat hij demonstratief de kelkjes sluit als het donker is. Maar geen nood: bij zonsopgang gaan zijn mooie felgekleurde bloemen weer open.

TUINBLOEIER SPAANSE MARGRIET

De Spaanse margriet komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is dan ook heel makkelijk als het om water geven gaat. Je kunt ‘m gerust een paar dagen overslaan. Het is zelfs het beste om hem pas water te geven als zijn grond bijna is opgedroogd. Zorg wel voor een pot met een gat in de bodem en doe hydrokorrels onderin, zodat het water nooit in de pot blijft staan.

VERKRIJGBAARHEID SPAANSE MARGRIET

Maart t/m juni.

WIST JE DAT

De Zuid-Afrikanen gaven de Spaanse margriet twee nogal verschillende namen. Enerzijds het wat dreigende ‘jakkalsbos’, en anderzijds het po√ętische ‘Sondagsrivier madeliefie’.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.