Vetplanten

 Je wilt trendy groen in huis zonder daar al te veel werk aan te hebben. Een ideale kandidaat? Succulenten! Vetplanten zijn decoratief, opvallend en buitengewoon makkelijk in de verzorging. Bovendien is er boordevol keuze in vorm, stijl en grootte. 

Vetplanten hebben het vermogen om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en dikke bladeren. Hiermee kunnen ze drogere periodes, zoals bijvoorbeeld een vakantie, moeiteloos doorstaan.

HERKOMST

De meeste vette planten komen uit de tropen en subtropen en zijn ooit ontstaan in droge gebieden, zoals steppen, bergachtige streken en halfwoestijnen in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Het zijn taaie rakkers die in de natuur ook in een warm, schraal zeeklimaat kunnen overleven. 

  • Vette planten staan graag warm en licht. 

  • Het beste is een vette plant in één keer een flinke hoeveelheid water te geven en hem dan een paar weken te laten indrogen. 

  • Rustig aan met plantenvoeding, eens in de maand een klein beetje volstaat. 

  • In de zomermaanden kunnen vette planten ook worden ingezet op de tuintafel. 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.