Vlinderstruik verzorgingstips

Een vlinderstruik is een perfecte aanwinst voor een nieuwe, nog aan te leggen tuin: snelle groeier, makkelijk in de omgang en om die reden ideaal voor nieuwbouwwijken. De bloemen zijn speciaal gebouwd op bestuiving door vlinders. De bloembuis is lang en smal, waardoor alleen insecten met een lange tong, zoals deze fladderaars, bij de nectar kunnen. Die is extra zoet, nog een reden dat vlinders er dol op zijn. De plant is vooral populair bij dagvlinders zoals atalanta, witje, citroentje, kleine vos en distelvlinder. 

Na de aankoop

Zet de plant in goed doorlatende vochtige grond. Een vlinderstruik geniet het meest van een plekje in de volle zon. Geef de struik in het voorjaar wat extra voeding voor een rijke bloei. De vlinderstruik is winterhard tot -15°C.

Onderhouden

Uitgebloeide bloemen kun je gewoon weghalen, na 3-4 weken vormen zich dan nieuwe.

Opnieuw laten bloeien

Eind februari, begin maart flink terugsnoeien houdt een vlinderstruik sterk en gezond. In de filmpjes zie hoe het snoeien in z’n werk gaat.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.