Zomerlang bloeiplezier

Het is pas echt zomer als je vanuit een hangmat in de tuin de geur van bloeiende bloemen en planten kunt opsnuiven. Of start je liever de dag op je groene balkon met een vers kopje koffie? Wat jouw favoriete buitenmoment ook is, je omringt jezelf het liefst met plantsoorten die de hele zomer doorbloeien. Vooral eenjarige zomerbloeiers staan bekend om hun eindeloze bloeitijd. Zo geniet je in oktober nog van de zomer. Hoe fijn is dat?

TIPS:

  • Haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg. Zo steekt de plant niet zijn energie in het maken van zaden, maar in nieuwe bloemknoppen. Gebruik de tuinbloemen bijvoorbeeld voor een prachtig boeket.
  • Raakt een plant wat uitgebloeid, knip hem dan een heel stuk terug. Vaak volgt er dan een tweede bloei.
  • Vooral eenjarige zomerbloeiers bloeien beter als de plant wordt bemest van tijd tot tijd. Hiervoor kun je vloeibare plantenvoeding door het gietwater mengen en je planten daarmee begieten.
  • Ben je meer een in-één-keer-klaar type, dan koop je speciale voedingskegels die je bij de plant in de aarde steekt.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Kwekers Trots maakt gebruik van analytische cookies en vergelijkbare technieken om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Check ons cookiebeleid.